Zes jaar geleden werkte ik als marketing manager voor een merk van gitaarsnaren. Op een gegeven moment waren we, in het kader van een marketing actie, op zoek naar een gitaarbouwer die voor ons workshops kon geven in gitaaronderhoud. Je had ze in twee soorten: één die het goed kon uitleggen maar niks kon én één die het kon maar het niet kon uitleggen. En allebei waren ze compleet onbetrouwbaar qua timing. M.a.w. de helft van de tijd kwamen ze niet opdagen... Ik heb toen besloten om een spoedopleiding te volgen zodanig dat ik de workshops zelf kon geven. En toen kreeg ik de microbe te pakken.
Via avondschool en workshops en via stages bij erkende gitaarreparateurs en luthiers heb ik het vak geleerd. En daarnaast natuurlijk door trial en error. Ik kocht tweedehandsgitaren 'waar wat werk aan was', repareerde ze en knapte ze op en toen ik er zo'n 35 stuks had staan ben ik ze ook gaan verkopen ;-). Door verdere zelfstudie en bijscholing, ook in houtbewerking, heb ik mezelf verder bekwaamt. Uiteindelijk evolueerde wat een hobby en een passie was dankzij een groot aantal tevreden en trouwe klanten, tot een deeltijds beroep.  
De voorlopig laatste stap was, samen met Rene Meulmeester, een Nederlandse bouwer, de realisatie van een nieuw merk electrische gitaren: Otentic Guitars. In deze gitaren leggen wij al onze vakkennis, onze passie en onze know how. We streefden naar ambachtelijk geasembleerde instrumenten met net dat ietsje méér, zonder dat je er ook net dat 'veel' meer voor moet betalen. En dat is ons gelukt! Otentic guitars wordt met de dag een beetje bekender!