Door de jaren heen zijn er heel wat gitaren door mijn handen gegaan, zowel low-end als high-end instrumenten en ik kwam tot de conclusie dat het, enkele uitzonderingen te na, toch allemaal veel beter en vooral veel goedkoper moest kunnen.

Twee jaar geleden ben ik dan ook, samen met Rene, een Nederlandse bouwer, gestart met OTENTIC Guitars, ondertussen uitgebreid met CHOPPER.
OTENTIC staat voor tijdloze top-of-the-line klasse en uitstraling en richt zich op al diegenen die Custom Shop kwaliteit willen maar niet bereid zijn er de prijs voor te betalen.
CHOPPER staat voor functionaliteit en sobere degelijkheid en biedt vooral (jonge) beginnende gitaristen met een beperkt budget waar voor hun geld.


Het concept van zowel OTENTIC als CHOPPER is gebaseerd op het gebruik van goede, ‘eerlijke’ onderdelen die door de jaren heen hun deugdelijkheid bewezen hebben en niet noodzakelijk duur hoeven te zijn. Daarnaast op het met zorg samenstellen en bouwen van de instrumenten, niet aan de band maar met de hand en een aflevering in perfect afgestelde staat.

Uniek bij beide lijnen is de finish. Bij de bouw van onze instrumenten hebben we het gebruik van lak afgezworen. We merkten dat wanneer we op vraag van klanten de lak van hun gitaren haalden, dit resulteerde in een opmerkelijk betere sustain en meer dynamiek. Onze gitaren, zowel de body als de hals, worden dan ook uitsluitend afgewerkt met olie en minerale kleurstoffen. Het klinkt beter, speelt fijner, ziet er naar onze bescheiden mening mooier uit en is bovendien veel minder schadelijk voor het milieu.

Onze doelstelling is simpel: Topkwaliteit gitaren leveren waaraan alles ‘klopt’ aan een eerlijke, voor iedereen bereikbare prijs. Een OTENTIC heb je al vanaf 1100 euro, de prijs van een CHOPPER begint bij 475 euro.
Dat we achter onze instrumenten staan bewijst ook de "life time" garantie die we bieden. Zowel op OTENTIC als op CHOPPER instrumenten.

OTENTIC bestaat ook in een ‘Special’ line. Hierbij bieden we ruimte aan het geluid in je hoofd en bouwen we samen met jou je ultieme droomgitaar!

Picture
Picture